Nőnapi kényeztetések

Pár ötlet a férfiaknak, hogy

hogyan kényeztessék kedvesüket Nőnapon!

 

 

Almás csirke: 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (comb, aprólék)

  • 3 alma

  • 3 szál sárgarépa

  • 2 dl tejföl

  • 3 dl tej

  • 2 ek. liszt

  • 8 dkg margarin

  • 1 csokor petrezselyem

  • só, bors

A csirkemellet kétujjnyi szeletkékre vágom és egy kivajazott jénaiba fektetem. Az almát és a sárgarépát feldarabolom és a húsok közé szórom. Megsózom, megborsozom, 5 dkg margarint morzsolok a tetejére, fóliával lefedem és a sütőben kb. 30-40 percig sütöm.

A maradék margarinban megfuttatom a lisztet és felöntöm a tejjel. Felforralom, a tűzről lehúzom és elkeverem benne a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózom.

A húsról leveszem a fóliát. Ha nagyon sok leve lenne, a nagy részét leöntöm róla. Bevonom a mártással, visszateszem a sütőbe és összemelegítem az egészet. Önmagában is jó, de rizsköretet is adhatunk hozzá.

 

 

  Barackos csirkemell:

 

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé
  • 5 szem sárgabarack
  • kisebb diónyi gyömbér
  • szójaszósz
  • 1 ek. méz

 

A csirkemelleket 2-2 szeletté vágom.

A barackokat forrásba lévő vízbe teszem (ha nagyon érett csak pár pillanatra, ha kevésbé, akkor pár percre).  Ezután hideg vízbe teszem és lehúzom a bőrét. Felaprítva egy turmixba rakom.  A gyömbért meghámozom, lereszelem és azt is a barackhoz adom a mézzel és 2-3 kanál szójaszósszal együtt. Összeturmixolom. Ezt a pépet a csirkeszeletekre kenem, és 1-2 órára beteszem a hűtőbe.  Egy jénait kivajazok, belefektetem a hússzeleteket, amiről a pác nagyját lekapargatom. Megsózom, kevés olajjal meglocsolom és 200 °C-os sütőben megsütöm. Ezután a maradék barackpácot elosztom a tetején és visszateszem 5 percre a sütőbe.

Megjegyzés: kicsik voltak a barackok és nem túl édesek, ezért több barackot tettem bele és 2 ek. mézet. Így nagyon kellemes ízű lett a hús, kicsit édeskés, kicsit savanykás és pikáns.

 

 

 Epres desszert:

 

Hozzávalók:

  • 500 g sovány natúr krémtúró
  • 500-600 g eper
  • 5 lap zselatin
  • Boleró eperízű italpor
  • vanília aroma
  • folyékony édesítő
  • tejszínhab

 

 

Az eperből néhány szemet félreteszek a díszítéshez, a többit összeturmixolom. Folyékony édesítővel édesítem. Óvatosan adagolom hozzá és közben kóstolgatom, nehogy túlédesítsem.

A túró felét is folyékony édesítővel édesítem, és vanília aromával, a másik felébe eperízű (most csak málna volt itthon) italport keverek, de azt is óvatosan adagolva (kóstolgatva), mivel egy kevés is elég ahhoz, hogy édes legyen. (A Boleró italporban édesítő van.) A zselatinlapokat hideg vízben megáztatom, leöntöm róla a víz nagy részét és mikróban fél perc alatt megolvasztom. 2/3 részét az eperhez, 1/3 részét a vaníliás túróhoz keverem. Az eper kb. negyedét a bolerós túróhoz adom. A vaníliás túróhoz light tejszínhabot nyomok, hogy az állaga kicsit habosabb legyen.

Szép formájú pohárba rétegezem a bolerós túrót, a vaníliás túrót és a zselatinos epret. Néhány órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt light tejszínhabot nyomok az eperréteg tetejére és eperrel díszítem.

 

 


  Flambírozott banán vaníliaszósszal:

 Tálalva.

 

Hozzávalók:

4 db banán

1 citrom leve

4 dkg vaj

5 cl konyak

1 cs. vaníliás pudingpor

 

5 dl tej

2 tojás

6 dkg cukor

 

2 dl tejszín

10 dkg csoki

 

A tejet a cukorral felteszem melegedni, közben egy kevés tejjel elkeverem a pudingport és a tojások sárgáját, majd a tejhez adom és sűrűre főzöm. A tojásfehérjét felverem és összekeverem a pudinggal.

A banánokat hosszában félbe vágom, citromot csöpögtetek rá, majd egy serpenyőben a vajon mindkét oldalát megsütöm. Ráöntöm a konyakot és meggyújtom.

A tejszín felét elteszem a díszítéshez, a másik felét egy edényben a csokival együtt elkezdem melegíteni. Amikor teljesen elolvad a csoki, egy nagy kanál mogyorókrémet teszek hozzá, így egy nagyon finom, jó állagú csokiöntetet kapok.

A banánokat a vaníliakrémmel és a csokiöntettel tálalom és tejszínhabban díszítem.

Megjegyzés: a látszat ellenére nagyon gyorsan elkészül és nagyon mutatós, finom édesség.

 

A receptek forrása: Aliz konyhája!  Jó étvágyat kívánunk hozzá!

www.azila.gportal.hu

 

Nőnapi kényeztetések hozzászólásai

Szólj hozzá

0.046 mp